Luna v Raku

Luna v Raku je ve velmi silném postavení, neboť se nachází ve vlastním znamení. Jedinec má velmi hluboké emoce, je pečovatelský, chápavý, intuitivní a empatický. Rodina a domov jsou pro něj velmi důležité. Je zde velké potřeba se o někoho se starat, podporovat a chránit. Velká schopnost vycítit, co druzí lidé potřebují – jak fyzicky, tak emocionálně. Lidé s tímto postavením bývají jedni z nejlepších rodičů zvěrokruhu.

Aby se tito lidé cítili šťastně a v emočním bezpečí, potřebují, aby jim láska byla opětována. Často potřebují oporu druhé osoby, která by jim umožnila žít v klidu, uvolněně a nalézt svoji duševní identitu. Můžou na někom příliš viset a jakékoli rodinné trauma pro ně může být víc zatěžující než pro ostatní a může jim dlouho trvat, než se z toho dostanou.

V dětství je velká důležitost Matky nebo jiné významné ženské osoby (starší sestra, babička) a podle vztahu s ní se pak odvíjí celý život.

Může být velká náladovost, tendence k tomu být zneužíván – problém vymezit si hranice a říct ne. Pozornost si často získávají nepřímým způsobem. Může být pasivní agresivita – když se jim něco nelíbí, neřeknou to přímo, ale dělají dusno, nemluví, práskají dveřmi apod. Můžou být oběťmi zvých zvyků. Pokud se cítí nejistí, mohou být manipulativní. Na druhou stranu mají originální přístup k životu, praštěný smysl pro humor, jsou vřelí a pohostinní. Navzdory své náladovosti jsou spolehliví.

Je zde výborná paměť, zejména emocionální. Pamatují si situace, na které ostatní dávno zapomněli – zejména, co v nich cítili a jaká panovala atmosféra. Jsou silně spojení s věcmi, domovem a lidmi, o které pečují. Hledají jistotu a důvěrnost ve všem, co dělají. Nemají rádi životní změny, nesnáší povrchnost a v nejistotě shromažďují věci. Můžou být příliš zaměření na minulost a mít problém ji opustit a posunout se dopředu.

Tito lidé bývají velmi zranitelní, zejména je zraňuje lhostejnost druhých lidí. Uvnitř můžou vybuchnout, ale navenek nemusí dát nic najevo. Rádi se ujišťují, že udělali správné rozhodnutí.

Můžou mít problém vyjádřit svůj názor, často reflektují názory ostatních. Jsou velmi citliví vůči okolí a vůči neznámým lidem můžou být stydliví a rezervovaní (zejména v dětství).

Jsou velice domáčtí. Většinou rádi vaří, pečují o svůj dům a zahradu. Jsou rovněž velmi tvořiví, ať už v jakékoli oblasti svého života.

Tito lidé rádi cestují, milují novinky a změnu, ale vždycky se cítí nejlépe, když se vrací domů.

Lidé s tímto postavením, zejména ženy, by měli přijmout neustálou cykličnost a proměnlivost svých emocí a naučit se žít podle svého rytmu. Přijmout svoji velkou citlivost a emocionalitu a přizpůsobit svůj časový režim podle okamžitých emocionálních potřeb.

Lidé s tímto postavením Luny jsou velmi romantičtí a plní fantazie. Mají rádi pohodlí a jistotu. Může se však vyskytovat určitá závislost na rodině, nebo na veřejném mínění. Důležité je pro tyto lidi dětství, které pak silně ovlivňuje následující život. Může být tendence k úzkostem a návaly netečnosti.

Z těchto lidí vyzařuje jakási hebkost a měkkost domova, který většina z nás hledá celý život. Proto jsou tito lidé tak nesmírně přitažliví pro druhé, zejména pro děti. Mají léčivý vliv na své okolí, ale toto působení většinou probíhá na podvědomé úrovni. Pouhá jejich přítomnost v ostatních generuje klid a bezpečí.

0 komentářů

Reagovat na článek

Chcete se připojit k diskusi?
Neváhejte přispět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *