Luna ve Lvu

Luna ve Lvu

 

Luna symbolizuje citovou stránku osobnosti, naše bezprostřední reakce na vnější podněty, naše instinkty, naše citové potřeby a bezpečí, archetyp Matky – jak ji zrozenec jako dítě vnímal.

V mužském horoskopu ukazuje na typ ženy – manželky, jakou si bude v životě hledat.

V ženském horoskopu ukazuje na typ manželky a matky, jakou sama zrozenkyně bude.

Toto postavení dále ukazuje na naše dětství, otcovský domov a vlastní domov. Rovněž charakterizuje náš vztah k penězům.

 

Luna ve Lvu: Toto postavení dává svému nositeli vřelost, šlechetnost, štědrost a velkodušnost. Tito lidé jsou sebestřední, ale je v tom určitá roztomilost. Jsou tvořiví, hraví a mají velký smysl pro humor.

Postavení Luny ve fixním znamení Lva dává silné a neměnné emoce. Tito lidé milují intenzivně a vytrvale. Jsou stálí a loajální. Na druhou stanu potřebují potvrzení lásky a cítit, že jsou jedineční. Pokud se s nimi partner rozejde, jsou velice zranění ale spíš proto, že víc utrpělo jejich Ego než jejich Srdce. Jsou rovněž žárliví a tvrdohlaví.

Pokud se tito lidé zamilují, jsou na to velmi hrdí a chtějí trávit mnoho času se svoji milovanou osobou. Láska je jejich království. Cítí se zodpovědní za svoje bližní a jsou velmi štědří a velkorysí. Nesnášejí však nevděk. Potřebují za svoje pohostinství a velkorysost patřičné uznání.

City těchto lidí velmi ovlivňují vnímání všeho ostatního. Pokud to není dobré pro ně, tak do toho nejdou. Pokud se do něčeho pustí, musí cítit, že budou úspěšní a budou mít podporu ostatních. Potřebují uznání a obdiv, aby mohli naplno sálat a hořet. Potřebují dělat dojem na své okolí a velice těžko snáší kritiku, zejména na veřejnosti. To pak buď udělají velkou scénu tomu, kdo je zkritizoval, nebo ho propustí ze svého života. Je zde velká ješitnost a sebestřednost.

Tito lidé jsou svým srdcem velké děti. Jsou hraví, spontánní a rádi se smějí. Mají vnitřní pochopení vůči dětem, a proto jsou ve vztahu s nimi velmi šikovní. Na druhou stranu mají tito zrozenci tendence klást na své vlastní děti příliš vysoké nároky. Jejich děti jsou rozšířením jejich Já, proto je často tlačí do úspěšnosti.

Toto postavení zvyšuje vůdcovské a organizační schopnosti a potřebu mít situaci pod kontrolou. Tito lidé mají v sobě hrdost a důstojnost a často vzbuzují ve svém okolí přirozenou autoritou a respekt.

Muži s tímto postavením mají rádi silné a ctižádostivé ženy. Sama matka těchto lidí mohla vykazovat tyto rysy. Matka a posléze manželka může být nějakým způsobem spojena se školstvím, dramatickým uměním, nebo tam, kde se nějakým způsobem prezentuje na veřejnosti. Zrozenec potřebuje být na svoji ženu hrdý a obdivovat ji.

Sami tito lidé se velmi dobře uplatňují v oblasti školství, vzdělávání a dramatického umění, v uměleckých profesích a všude tam, kde je zapotřebí tvořivosti nebo předvádění se.

 

0 komentářů

Reagovat na článek

Chcete se připojit k diskusi?
Neváhejte přispět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *